"Oorsprong en geschiedenis Hennep zaad
Hennep zaad, familie van de moerbei, is een van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. In tegenstelling tot de rest van de hennep plant, zoals marihuana, heeft het geen psychoactieve werking. Het zaad wordt vanwege een hoog percentage Edestin gezien als de gemakkelijkst eetbare en verteerbare proteïnevorm. Het heeft een subtiele notige smaak die ook beschreven kan worden als romig.
Productieproces Hennep zaad
Hennepproductie begint bij het telen van de Cannabis Sativa. De cannabis die geteeld wordt bevat bijna geen psychoactieve stoffen. De planten zonder deze stoffen hebben namelijk een veel hoger vezelgehalte.
Gezonde eigenschappen Hennep zaad en toepassingen
Biologische hennep zaad bevat veel aminozuren en is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. De essentiële aminozuren in het hennep zaad zijn erg belangrijk voor uw lichaam en u kunt het alleen uit voeding halen. Hennepzaad is één van de…"
Biologische Chiazaad uit Peru
Onze Chiazaad wordt gekweekt volgens biologische methoden, zorgvuldig gecontroleerd, geselecteerd en deskundig verpakt.
Wetenschappelijke naam: Salvia hispanica L.
Gebruikte portie: zaden
Oorsprong en distributie: Peru, met primaire productiegebieden in Cuzco, Huánuco en Andahuaylas.
Eigenschappen:
Chiazaad heeft een gezondheidsvriendelijke samenstelling, ideaal voor degenen die prioriteit geven aan hun welzijn. Met 20% plantaardige eiwitten, 25% oplosbare vezels en 40% olie, naast andere essentiële voedingsstoffen, is chiazaad een gezonde voedingssupplement.
Ongeveer 64% van de chiazaad bevat essentiële vetzuren omega-3 en omega-6, die het metabolisme aanzienlijk verbeteren en zorgen voor evenwichtige niveaus van cholesterol en triglyceriden voor een betere cardiovasculaire gezondheid.
Biologische zonnebloempitten zijn de gedroogde vruchten van de plant, een product dat in talrijke recepten in de keuken kan worden gebruikt, zowel eenvoudige als complexe. Zonnebloempitten zijn uitstekend om puur te knabbelen als een snelle en energieke snack, vrij van ongezonde vetten en authentiek. Zonnebloempitten kunnen verschillende kleuren hebben; de witte variëteit heeft een intense aroma en een volle, krachtige smaak. Aan de zonnebloempitten is geen zout, toevoegingen of conserveermiddelen toegevoegd om de smaak en de organoleptische eigenschappen van deze heerlijke gedroogde vrucht te behouden. De zaden zijn rijk aan voedingsstoffen die nuttig zijn voor het welzijn van het lichaam, zoals B-vitamines, linolzuur, mineralen, ijzer, kobalt, mangaan, zink, koper en foliumzuur. Biologische zonnebloempitten worden veel gebruikt om deeg voor brood, koekjes en pizza te verrijken en kunnen aan salades worden toegevoegd of geroosterd met een snufje zout.
Oorsprong: Peru
Voedingswaarden (per 100g)
Energie: 374 Kcal
Koolhydraten: 68,9 g
Eiwitten: 13,1 g
Totaal vet: 5,8 g
Verzadigd vet: 0,59 g
Enkelvoudig onverzadigd vet: 1,54 g
Meervoudig onverzadigd vet: 2,35 g
Voedingsvezels: 5,9 g
"Biologisch gebroken Lijnzaad
Lijnzaad is het zaad van de vlasplant. Om deze reden wordt lijnzaad ook wel vlaszaad genoemd. Het wordt gebruikt als grondstof voor lijnzaadolie dat met behulp van een oliemolen uit het zaad wordt geperst. Lijnzaad heeft een nootachtige smaak en zit vol met voedingsstoffen waaronder veel vezels (27,3 g / 100g).
Heel of gebroken lijnzaad?
Lijnzaad is te verkrijgen als hele zaden en als gebroken zaden. De hele lijnzaad zaden worden niet goed verteerd door het lichaam. Daarom wordt aangeraden om gebroken lijnzaad te gebruiken zodat alle stoffen uit lijnzaad ook daadwerkelijk opgenomen worden.
Gebroken lijnzaad is heerlijk door bijvoorbeeld smoothies, yoghurts, salades of door baksels."
De heerlijke zoete snack voor tussendoor!
Krijgt u ook vaak de behoefte aan iets zoets? Grijp dan naar onze Chia Snack! Met natuurlijke ingrediënten en suikervrij is het de perfecte alternatief bij honger.
Inhoud: Fruit (appelmoes, appelconcentraat, zwarte bessen 22%, vlierbesconcentraat), 10% chiazaad, pectine, citrusvezels.
Andere verpakkingen BULK en ZAKKEN: 125g, 250g, 500g, 1 kg, 5 kg - VIJAYA biedt u een complete witte sesamzaad aan, die gemakkelijk te verwerken is in uw hartige of zoete bereidingen, voor het maken van uw speciale broden of voor oosterse gebak...
Referentie:16901
Chiazaad zijn de eetbare zaden van Salvia hispanica, een bloeiende plant uit de muntfamilie die afkomstig is uit centraal en zuidelijk Mexico, of van de verwante Salvia columbariae, Salvia polystachia of Salvia tiliifolia. Chiazaad is ovaal en grijs met zwarte en witte vlekken, met een diameter van ongeveer 2 millimeter.
Verwerkt plantdeel: Zaden
Extractiemiddel: Water & Ethanol
Draagstof: geen
Wetenschappelijke naam: Linum usitatissimum L.
Lijnzaad is een uitstekende bron van vezels en omega-3-vetzuren.
Onze producten worden als bulkgoederen verkocht. Voor de meeste van onze producten geldt een minimale afnamehoeveelheid van 25 kg. Monsters kunnen worden verstrekt.
Bovendien is Plants2Market BIO en HACCP gecertificeerd en sinds eind september 2023 DIN EN ISO 9001:2015 voor het eerst gecertificeerd.
De volgende producten bieden wij ook aan:
Acerola
Veldboon
Veld-heeft
Afrikaanse zwarte boon
Alant
Alpha-liponzuur
Amla
Artisjok
Ashwagandha
Astaxanthine
Valeriaan
Bamboe
Beta-glucaan
BIO berkenblad
BIO Braziliaanse mandelgiste
BIO brandnetel
BIO broccoli
BIO chaga
rijk aan onverzadigde vetzuren en belangrijke eiwitten en essentiële aminozuren
ideaal voor het verfijnen van muesli, brood, gebak en andere gerechten of als decoratie op salades, groenten of desserts
licht roosteren creëert een unieke nootachtige smaak die veel gerechten een bijzondere toets geeft.
Herkomst: Duitsland
Productie: Made in Germany
Ingrediënten:
Hennepzaad uit gecontroleerde biologische teelt; gepeld
Inhoud: 150g
Herkunft van hennep: De hennepzaad (sativa) komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, maar is inmiddels verspreid over Europa, China en de rest van de wereld. Hennep kan in bijna elk ecosysteem ter wereld worden verbouwd, waardoor het mogelijk is om hennep wereldwijd te telen. Samen met bamboe is hennep een van de snelst groeiende planten op aarde. Het was ook een van de eerste planten waarvan verwerkbare vezels werden gesponnen. Selectieproces voor hennepzaad: Direct na de oogst worden de hennepzaadjes geselecteerd en gereinigd om ongewenste delen te verwijderen. Na dit proces worden de zaden in luchtgedroogde drogers gedroogd. Zo wordt ervoor gezorgd dat er hele hennepzaadjes overblijven die verpakt kunnen worden. Gezondheidsvoordelen van hennepzaad: Hennepzaad kan rauw worden gegeten en bevat dan de noodzakelijke eigenschappen voor een gezonde voeding. Hennepzaad bevat omega-3- en omega-6-vetzuren.
Koriander (Coriandrum sativum): Koriander Hele zaadjes BIO van VehGro. Koriander staat in Nederland ook bekend als Ketoembar. Het is een populair kruid in de Indiase, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Noord-Afrikaanse keuken. De smaak van verse koriander is omstreden. Waarschijnlijk bepalen uw genen of u tot de korianderliefhebbers of -haters behoort. Korianderbladeren worden echter door bijna iedereen gehaat, terwijl de smaak van korianderzaadjes geliefd is! En dat is maar goed ook, want koriander zit vol vitamines en mineralen! Bewaar op een droge en donkere plaats en vermijd directe zonneschijn.
Feminized CBD - Zaden, geoptimaliseerd voor binnenkweek
WälderKrut CBD-hanfsamen uit Vorarlberg. Door jarenlange ervaring profiteren we van de beste kwaliteit. De hanfsamen worden geoogst bij perfecte rijpheid en zorgvuldig gevormde planten, en onder optimale omstandigheden opgeslagen.
CBD-gehalte: laag tot hoog
THC-gehalte: zeer laag tot zeer hoog
De uit de zaden geproduceerde planten mogen niet tot bloei worden gebracht. Aankoop is pas mogelijk na het bereiken van de 18-jarige leeftijd. Buiten bereik van kinderen bewaren.
Herkomst en productie: Oostenrijk
Levering: alleen binnen Oostenrijk mogelijk
Soort 1: HappyTherapy
Soort 2: WälderHaze
Soort 3: MountainsLove
Soort 4: GlacierICE
Wij bieden verschillende BIO granen (spelt, tarwe, gerst, durum), oliehoudende zaden (lijnzaad, zonnebloempitten), peulvruchten (linzen, bonen, erwten), conventionele oliehoudende zaden, peulvruchten!
Neem contact met ons op door de informatie te sturen die u interesseert en wij zullen u een lijst van beschikbare producten toesturen!
De donkere BIO lijnzaadjes zijn rijk aan voedingsstoffen en daarom staan ze bekend als de zaden van de gezondheid. In de keuken kunnen lijnzaadjes op verschillende manieren worden gebruikt. Aangezien het smaakloze zaden zijn, zijn ze ideaal om aan andere gerechten toe te voegen, zoals om salades te verrijken of als basis ingrediënt voor vegetarische burgers of kroketten. Ze zijn ook uitstekend om toe te voegen aan zoete of hartige deegwaren, of om muesli of witte yoghurt een extra smaak te geven. Veel mensen weten niet dat lijnzaadjes eieren kunnen vervangen; het enige wat je hoeft te doen is een eetlepel gemalen lijnzaad te mengen met drie eetlepels water. Het verkregen mengsel kan een ei vervangen in koekjes of taarten. Lijnzaadjes kunnen in de keuken zowel heel als gemalen worden gebruikt om de opname van de voedingsstoffen te vergemakkelijken. Gemalen of fijngemalen zullen ze gemakkelijker door ons lichaam worden opgenomen. Ze zijn ook van nature glutenvrij.
De driekleurige quinoa komt van de biologische teelt van het bedrijf en is een mix van witte, rode en zwarte quinoazaden. De witte quinoa heeft een neutrale smaak, terwijl de rode of zwarte variëteiten zich kenmerken door een sterkere en intensere smaak, wat deze mix de juiste balans van smaak en energie geeft. De quinoa is van nature glutenvrij en is geschikt voor mensen die intolerant zijn voor gluten of voor degenen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen. Dit voedsel is rijk aan verschillende voedingsstoffen die nuttig zijn voor het welzijn van het lichaam: vezels, mineralen (magnesium, kalium en ijzer), omega 3 en 6 vetzuren. Voordat de glutenvrije quinoa wordt gekookt, moet deze altijd onder stromend water worden afgespoeld en vervolgens 10-12 minuten worden gekookt. Daarna kunnen de zaden worden geroosterd om de smaak nog verder te verbeteren. Het kan worden gebruikt om smakelijke voorgerechten, lichte hoofdgerechten, groentesoepen, vegan burgers of gehaktballen, of verse en authentieke salades te bereiden.